Oppdatert EPD viser klar miljøforbedring for Foamrox elementer

Foamrox har oppdatert sin EPD for Foamrox lette elementer til bruk i bygg- og anleggsmarkedet.

Resultatene viser en betydelig miljø-forbedring når det gjelder blant annet «GWP – Global Warming Potential» i produksjonsfasen, med lavere CO2-utslipp for råmaterialer, transport og produksjon (A1-A3). Miljødeklarasjonen er utarbeidet i samarbeid med NIRAS Norge AS.

Teknisk bygg2

Foamrox setter bærekraft i høysetet og vi arbeider kontinuerlig med å forbedre både produksjonsprosessene og produktene våre for å fremme en mer miljøvennlig bygg- og anleggsindustri. Vårt mål har alltid vært å tilby grønnere alternativer til bygg-, anlegg- og tunnelmarkedet, og denne forbedringen av et allerede miljøvennlig produkt er et steg i riktig retning.

Hva er en EPD?

EPD står for «Environmental Product Declaration» på engelsk, eller «Miljødeklarasjon» på norsk, og er et dokument som gir tallfestet informasjon om hvordan et produkt påvirker miljøet gjennom hele livssyklusen sin. Dette gjør det mulig å sammenligne miljøpåvirkningen av forskjellige produkter på en objektiv måte.

Hva brukes en EPD til?

En EPD gir åpen og detaljert informasjon til kunder som ønsker å ta informerte valg basert på et produkts miljøprestasjoner og gjør det mulig å sammenligne miljøpåvirkningen til ulike produkter på en rettferdig måte.

I mange markeder, spesielt i bygge- og anleggssektoren, blir EPD-er stadig viktigere som en del av innkjøpskravene og bidrar til at bedrifter og forbrukere tar mer miljøvennlige valg.

En EPD er ofte nødvendig for å oppfylle miljøstandarder og sertifiseringsordninger, som BREEAM og LEED.

Foamrox bruksområder

Foamrox er et unikt produkt til bruk i tunneler som et alternativ til dagens løsninger av betong. Materialet leveres i plateløsninger som brukes til blant annet:

  • Teknisk bygg
  • Tverrforbindelse
  • Brannsperre
  • Rømningstunnel
  • Nødstasjon
  • Ramme for nødskap
  • Trekkekum til tunnel
  • Lokk til trekkekum