Glassheisen ved Fløyheia i Arendal er snart klar til bruk og Foamrox har vært en del av prosjektet i form av det tekniske bygget som huser selve styringssystemet for det som skal bli et nytt trekkplaster til byen.
Jan Atle Einerkjær fra Consto Anlegg Sør har vært prosjektleder for arbeidet og han er imponert over hvor raskt og enkelt det var å sette opp et teknisk bygg laget av Foamrox elementer.
«Ja materialet er rett og slett helt genialt. Lett å jobbe med og raskt å sette opp. Vi sparte ganske mye tid ved å bruke dette produktet.»
Einerkjær oppdaget Foamrox da han jobbet på den nye E18 mellom Arendal og Tvedestrand, der det ble installert nødtunneler laget av de lette elementene, og etter en presentasjon fra Foamrox-teamet nølte han ikke med å bruke materialet i det tekniske bygget til heisen opp til Fløyheia.
«Inne i tunneler og andre arbeidsplasser med høye krav til HMS blir det veldig greit når man bruker en brøkdel av tiden man hadde gjort med andre byggemetoder. Det tekniske bygget ble installert og ferdig malt på ett par dager, og var klart til bruk med en gang.»
Nå er det fylt med all slags elektroutstyr og UPS systemer.
Foamrox AS holder til i Froland og har utviklet et patentert byggmateriale som kan erstatte betong i ikke-bærende konstruksjoner, som for eksempel tekniske bygg. Bedriften, som sist år flyttet fra Arendal til nye lokaler i Froland, startet Foamrox med et ønske om å tilby et alternativ til dagens brann- og frostsikring i tunneler. Materialet, som er laget av celleglass (skumglass) med en sterk coating, har mange gode egenskaper som også bidrar til miljø, bærekraft og sirkulærøkonomi.
Elementene, som er sertifisert til brannklasse EI60 og veier kun 10% av betong, kan enkelt installeres manuelt, uten bruk av tunge maskiner.
Kommer han til å bruke Foamrox elementer i prosjekter i fremtiden? «Det er ingen tvil om det», uttaler Einerkjær.